İSTANBUL / ARNAVUTKÖY - Osman Gazi Ortaokulu

Nis

Rehberlik Servisi olarak bu ay okul panolarımızda 'Sınav Kaygısı' konusunu işledik.

Nis

Kanunun yürürlüğe girmesi, ülkemizde kişisel verilerin korunması alanında yeni bir dönemin başlamasına neden olmuştur. 1 Eylül 2018 tarihli ve 30522 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile "Kişisel Verileri Koruma Kulübü" kurulması ve 7 Nisan gününün "Kişisel Verileri Koruma Günü" olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Kişisel Veri Nedir?

Kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ifade etmektedir. Bu bağlamda sadece bireyin adı, soyadı, doğum tarihi ve doğum yeri gibi onun kesin teşhisini sağlayan bilgiler değil, aynı zamanda kişinin fiziki, ailevi, ekonomik, sosyal ve sair özelliklerine ilişkin bilgiler de kişisel veridir. Bir kişinin belirli veya belirlenebilir olması, mevcut verilerin herhangi bir şekilde bir gerçek kişiyle ilişkilendirilmesi suretiyle, o kişinin tanımlanabilir hale getirilmesini ifade eder. Yani verilerin; kişinin fiziksel, ekonomik, kültürel, sosyal veya psikolojik kimliğini ifade eden somut bir içerik taşıması veya kimlik, vergi, sigorta numarası gibi herhangi bir kayıtla ilişkilendirilmesi sonucunda kişinin belirlenmesini sağlayan tüm halleri kapsar. İsim, telefon numarası, motorlu taşıt plakası, sosyal güvenlik numarası, pasaport numarası, özgeçmiş, resim, görüntü ve ses kayıtları, parmak izleri, genetik bilgiler gibi veriler dolaylı da olsa kişiyi belirlenebilir kılabilme özellikleri nedeniyle kişisel verilerdir.

Kişisel Veri, Kişisel Verilerin İşlenmesi, Veri Sahibi, Kişisel Verilerin Korunması hakkında ve daha fazla bilgi edinmek için https://www.kvkk.gov.tr/ adresini ziyaret ediniz.

Mrt

LGS kapsamında 2 Haziran 2024'te uygulanacak Merkezî Sınav'ın başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını elektronik ortam üzerinden yapabilecek.

Okul müdürlükleri başvuru işlemleri ile ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

Ayrıntılı bilgi, açıklamalar ve kılavuz için aşağıdaki bağlantıyı inceleyiniz.

Mrt

8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası için hazırladığımız panomuz.

Şbt

Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Okullar Arası Bilgi Yarışması' katılım gösterdik. Öğretmen ve katılım sağlayan öğrencilerimizi kutlar ve sevgili öğrencilerimize başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Rehberlik Servisi olarak bu ay okul panolarımızda 'Hedef Belirleme' konusunu işledik.

Şbt

Arnavutköy ilçesinde yapılacak olan bilgi yarışması öncesinde Okul Müdürümüz Salih NİYAZİBEYOĞLU, Müdür Yardımcılarımız Fatih KÖROĞLU ve Seçil KORKMAZ, Psikolojik Danışman Tuğrul SEZENER ile görevli öğrencilerimiz biraraya gelerek yarışma öncesinde son hazırlıklarını tamamladılar. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Şbt

21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşecek olan bursluluk sınavı başvuruları, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Kılavua aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Şbt

Rehberlik Servisi olarak bu ay okul panolarımızda 'Sağlıklı Yaşam' konusunu işledik.

Ock

Okulumuz öğrencileri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) ziyareti yapılmıştır. AKOM personelleri tarafından bilgilendirici sunumlar yapılmış, AKOM'un işleyişi hakkında kısa bilgiler verilmiştir.

Ara

Rehberlik Servisi olarak bu ay okul panolarımızda 'Psikolojik Sağlamlık' konusunu işledik.

Ara

Siber Güvenlikte Millî Ruh” sloganıyla çıktığımız yolda, gelecekte ulusal siber güvenliğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın bu alanda yeterlilik kazanmasına önem veriyoruz. Toplumda siber güvenlik bilincine sahip bireylerin sayısını artırmak için eğitim ve farkındalık faaliyetlerinin bir parçası olarak düzenlenen yarışmaların bu konuda önemli bir etkiye sahip olduğunun da farkındayız. Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Siber Zekâ Bilgi Yarışması ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin siber farkındalık bilinçlerini arttırmayı hedefliyoruz.

Kas

Rehberlik Servisi olarak bu ay okul panolarımızda 'Sınır Koyma' konusunu işledik.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı okulumuzda coşku ile kutlandı.

Ekm

Rehberlik Servisi olarak bu ay okul panolarımızda 'Bilinçli Teknoloji Kullanımı' konusunu işledik.