Rehberlik Servisi olarak bu ay okul panolarımızda 'Liselere Giriş Sınavı' konusunu işledik.

Okulumuz 8/G sınıfı öğrencileri ile okul gezisi amacıyla Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'ndeydik. Öğrencilerimiz sosyal bilimler liselerinin içeriği hakkında bilgi sahibi olmuş olup sonrasında okulu detaylı olarak gezerek de okul hakkında tüm detayları öğrendiler.

Winx Club'un Stella'sı, League of Legends'ın Ahri'si, Açlık Oyunları'nın Alaycı Kuşu, Rüya Gibi Evlerin Christina'sı ve daha niceleri... "Dublajın Kraliçesi" Elif Acehan 24 Mart Perşembe günü okulumuza konuk oldu. Acehan, öğrencilerimizle çok sıcak ve samimi bir söyleşi gerçekleştirdi.

Sorulan sorulara içtenlikle cevap veren Acehan, dublaj sanatından, mesleğinin incelikleriden ve gerekliliklerinden bahsederek birçok öğrencimize ilham oldu.

Kendisine ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

"Yasak Gezegen Dünya 2.0 ve Oğuz'un Kitaplığı" yazarı Suna Üçkarışoğlu' nu ağırladık. Kendisine ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Dünya tarihinde bir dönüm noktası ve Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan ziyade inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destan olan Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünde bu günlerimizi borçlu olduğumuz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ettik.

"İstanbul'u Okuyorum" projesi kapsamında Mart ayı etkinliği olarak Kadınlar Günü panosu ve yazar Samiha Ayverdi'nin tanıtımı yapıldı.

Katkı sağlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz Matematik zümresi tarafından 14 Mart Pi Günü'nün önemine yönelik panolar hazırlandı ve kutlama programı yapıldı. Pi sayısının en çok basamağını ezberleme yarışması ile program sonlandırıldı.

5/B sınıfından Kadircan DELİOĞLU ezberlediği 350 basamak ile birinci, 7/G sınıfından Muhsin SAMSA ezberlediği 251 basamakla ikinci, 6/D sınıfından Abdusselam KILINÇ ise ezberlediği 221 basamak ile üçüncü olmuştur. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutlarız.

Katkı sağlayan öğretmenlerimiz ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuzda, 04.03.2022 tarihinde saat 11:30'da deprem tatbikatı yapılmış, tatbikat ve tahliye başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Rehberlik Servisi olarak bu ay okul panolarımızda 'Etkili İletişim' konusunu işledik.

Şbt

Veli Akademileri projesi kapsamında 'Örnek Anne Baba ve Huzurlu Aile' konulu seminerimizi gerçekleştirdik.

Şbt

Arnavutkoy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Arnavutköy Emniyet Müdürlüğü koordinesinde,  "En İyi Narkotik Polisi Anne"  projesi kapsamında  11/02/2022 Cuma günü 10:00 - 12:00 saatleri arasında, okulumuz velilerine seminer düzenlenmiştir. Katılan velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Rehberlik Servisi olarak bu ay okul panolarımızda 'Sağlıklı Yaşam' konusunu işledik.

Ock

Veli Akademileri projesi kapsamında 'Çocuklarda Duygusal Farkındalık ve Duygu Düzenleme Becerileri' konulu seminerimizi gerçekleştirdik.

"Şifrelerin Peşinde İstanbul" ve "Şifrelerin Peşinde Göbeklitepe" adlı matematik romanlarının yazarı Uzman Antropolog Hasan TOPDEMİR öğrencilerimizle söyleşi yapmak üzere okulumuza ziyarette bulundu.

Öğrencilerimiz "Şifrelerin Peşinde İstanbul" adlı kitap üzerine Hasan TOPDEMİR ile sohbet ederek kitap ve yazarı ile ilgili merak ettiklerini sordular.

Uzman Antropolog ve Yazar Hasan TOPDEMİR'i aynı zamanda Tüm Üstün Zekalı Çocuklar ve Aileleri Dayanışma Derneği (TÜZAD) Başkanı ve Eyüp Sultan Belediyesi Matematik Evi sorumlusudur.

Rehberlik Servisi olarak bu ay okul panolarımızda 'Sınav Kaygısı' konusunu işledik.